Your browser is outdated, and is not supported by this website. Please update your browser for a better experience.

Seamless går sammen med Christian Michelsen Research (CMR) i Bergen om å revolusjonere internasjonal havnedrift.

I dag ble 30 prosent av aksjene i det Grieg Logistics-eide programvareselskapet Seamless AS overført til Christian Michelsen Research. Nå starter et felles utviklingsløp mot et fleksibelt og nettbasert logistikksystem med mål om å revolusjonere norsk og internasjonal havnedrift.

Seamless er allerede i gang med utvikling av nytt logistikkverktøy. Det skal bli nettbasert med helt ny fleksibilitet som gjør at det kan brukes fra hvor som helst og på alle type enheter. Nå skal forskere og ingeniører fra CMR jobbe sammen med Seamless for å lage det nye verktøyet. CMR har solid erfaring og kompetanse fra utvikling og kommersialisering av maritime løsninger. Denne erfaringen og kompetansen skal nå Seamless bruke i videre utvikling av sine produkter.

Samtidig overføres rettighetene til prototypen Synchroport til Seamless. De som skal kommersialisere programwaren gjennom sin produktportefølje. – Dette passer som «hånd i hanske» inn i vår ambisjon om å utvikle Seamless til Nordens ledende leverandør på maritime logistikk og erp-systemer, sier Rune Birkeland, styreleder i Seamless og administrerende direktør i Grieg Logistics og legger til:

– Vi i Grieg har markedsnærhet og markedskunnskap samt finansielle muskler og CMR har kompetanse og erfaring inne maritime virksomheter og med utvikling av IT-selskaper som nå kommer i bruk i utviklingen av Seamless.

Seamless med base Kristiansand, har i dag over 80% av norske havner på sin kundelisten. Selskapet ble etablert i 2006 og utvikler og leverer softwareløsninger for havner og industriterminaler.

– Vi har satt oss store ambisjoner og mål for Seamless og for hva vi skal levere til markedet. Vi er derfor veldig glade for å få CMR på eiersiden. Dette vil sikre at Seamless kan gjennomføre nødvendig modernisering av sine eksisterende systemer som vi har presentert for våre eksisterende kunder, sier Øystein Chr. Løken, daglig leder i Seamless. I tillegg vil det bidra til at Seamless får høy innovasjonstakt i årene fremover.

Christian Michelsen Research, landets eldste polytekniske institutt med adresse Bergen, har i samarbeid med Grieg Logistics og Norges Forskningsråd siden 2007 utviklet Synchroport. Synchroport er en programvare med mål om å få ned miljø- og driftskostnader for både rederi- og havnedrift. Prototypen har vært i prøvedrift ved Mosjøen industriterminal.

– For oss er dette en merkedag. Vår kunnskap kommersialiseres ut i stor praktisk nytte, sier Arvid Nøttvedt , adm. dir  CMR.

Read the article in English here.

Foto: Tilstede ved signeringen i dag, f.v.: Christopher Giertsen (Dir. for Forretningsutvikling, CMR Group), Arvid Nøttvedt (CEO, CMR Group), Elna-Kathrine Grieg  (Eier, Grieg Group), Morten Graff (VP Ships Services, Grieg Logistics) og Rune Birkeland (CEO, Grieg Logistics). Foto: Grieg Group.

Kontakt:

Seamless
Øystein Chr. Løken, Daglig leder
M: +47 481 24 144
@:  oystein.loken@seamless.no
W: seamless.no

Grieg Logistics
Rune Birkeland, CEO
M: + 47 928 55 181
@: rune.birkeland@grieg.no
W: grieglogistics.no

Christian Michelsen Research
Arvid Nøttvedt , CEO
M: +47 480 48 694
W: cmr.no


Relaterte artikler/mediedekning:
sysla.no: De gir bort en tredjedel av selskapet for å bli større
maritime.no: Bytter aksjer mot software
maritimt-forum.no: Bytter aksjer mot software
cmr.no: Skal forbedre havnedriften